Flamenco workshop

De Andalusische flamenco bestaat zo'n 150 jaar maar oefent nog altijd een grote aantrekkingskracht uit op velen. De flamenco leeft ook in Nederland. Sinds een jaar of 30 is er een kleine groep professionals en een grote groep 'aficionaos' (=liefhebbers) die lesnemen van verschillende leraren. Eén van die docenten is Janine Keijzer La Nina. Zij geeft sinds 2 jaar les in Hilversum aan de balletacademie van Rudi Mees. Op zaterdag geeft zij les aan beginners en aan gevorderde dansers. Afgelopen seizoen deden alle leerlingen mee aan een grote produktie van Flamenco Musical La Zapatera, waarin 65 artiesten en danseressen meespeelden. De musical is met veel succes van start gegaan in mei 2015 en gaat ook nog verder op tournee in Nederland. Vanaf 12 september is het nieuwe flamenco seizoen weer van start aan het gaan in Hilversum. Proeflessen zijn altijd mogelijk! Je kan nog instromen op 19 of 26 september. Neem even contact op met La Nina via www.lanina.net of 06-41047277.

Op zaterdag 12 september geeft collega Miryam La Lucha les tijdens Rondje 35 in Hilversum. Miryam werkt geregeld mee met La Nina. Ook Miryam is een flamencodocent en geeft les in Haarlem en Amstelveen. Miryam zal twee korte workshops verzorgen waarin aandacht is voor de 'palmas' (het klappen), wat voetenwerk en een klein stukje choreografie. Iedereen, jong en oud, kan mee komen doen.

Miryam wordt begeleid door de vaste lesgitarist van La Nina, Bart van Uden. Bart voltooide het conservatorium in Rotterdam en is sindsdien flamencogitaar leraar en ook lesbegeleider. Ook geeft hij regelmatig solo concerten. Op 12 september zal hij tussen de workshops door ook een paar nummers van hem zelf ten gehore brengen'.
Website artiest