Kunstkogel

Kunst Kogel is een Hilversums project van Eveline Dorland. Zij wil de samenleving er toe zetten om na te denken over de publieke ruimte. Het project zet kunst in om op zeer lokaal niveau een buurt zichtbaar te maken.

Tijdens Rondje35 zal Kunst Kogel te zien zijn op het Wagenmakersplein met twee projecten:

'Theatersluisje' 

Het 'Theatersluisje' is een idee van onderneemster Jitske Draisma. Kunst Kogel werkte samen met haar en de ondernemers van het 'Bruine plein' een theatrale kunstinstallatie uit, waarbij iedere ondernemer met zijn/haar verhaal een artistieke plaats krijgt. 
Deze bijzondere en 'duurzame' ondernemersgroep nodigt u uit kennis te maken met hun producten en materialen. Thema's die centraal staan zijn: recycling, proeven, uitdagen, spiegels, voelen, ruiken en schoonheid. 

De sluis is telkens een kwartier open voor aanvang van de dansvoorstelling 'Before the Dark melts'. Gaat u de uitdaging aan om de dansers van Kunst Kogel nog meer aan te kleden? 

Artistiek concept: Lisette Reiche (Kunst Kogel); Jitske Draisma (het Groene Warenhuis) en Gwen de Visser

'Before the Dark melts' - Moderne Dans 

Direct aansluitend aan het theatersluisje danst Kunst Kogel een nieuwe scène uit de dansvoorstelling 'Melted Dark'. Deze voorstelling zal begin 2016 in première gaan. 

Het stuk is geïnspireerd op de toneeltekst 'Het huis van Bernarda Alba' van Federico García Lorca'. U wordt meegenomen is een dansante vertaling waarin drie vrouwen gevangen zitten in een spanning waarvan zij zelf nog niet bewust zijn dat er een dreiging aankomt. De zusters voelen een onbenoembare spanning, maar hebben nog geen benul van de storm die gaat komen. 
Speciaal voor festival Rondje35 heeft deze groep zich laten inspireren door de ondernemers op het wagenmakersplein. U wordt uitgenodigd om voorafgaand aan de voorstelling een artistieke bijdrage te leveren aan de kostuums van de dansers. U kunt hiervoor het 'Theatersluisje' [onjuiste link] bezoeken. Voor iedere performance zullen de dansers een door het publiek gecreëerde 'look' meenemen in hun dans. 

Choreografie: Eveline DorlandWebsite artiest