Cuban Latin trio Caney

Cuban Latin trio CANEY speelt een mix van traditionele trova, bolero’s, cha cha cha en populaire son. Met frisse arrangementen in de stijl van Buena Vista Social Club, Compay Segundo en Vieja Trova Santiaguera. Dit alles aangevuld met prachtige eigen composities, verrijkt met moderne elementen als guajeo’s en tumba’os.
De band kan als trio maar ook als kwartet of kwintet te boeken. De complete bezetting van Caney is volledig acoustisch, precies zoals in het ‘Casa de la Trova’ in Santiago te horen is. Met mooie zang, een tres en gitaar, een contrabas, bongó en trompet.
Voor intiemere gelegenheden en kleinere podia is een trio zeer geschikt. Voor festivals en grotere groepen is de kwintet of kwartet bezetting perfect. Maar in alle bezettingen staat Caney garant voor een sprankelend en swingend feest!
Oscar Loriente,  Pedro Luis Pardo en Argelio Fabre zijn afkomstig uit de bakermat van de Son: Cuba. Ze hebben opgetreden op de beroemde “Casa de la Trova”  in  Santiago de Cuba en nu brengen ze die sfeer mee naar Nederland!.