Wie zijn wij

In mei 2013 hebben een aantal inwoners en ondernemers de handen ineengeslagen om een droom te verwezenlijken, namelijk het aanbieden van een kleinschalig, verbindend en verrassend cultureel evenement voor 30plus-Hilversum. Zij vonden dat ontbreken en wilden daarmee ook Hilversum positief op de kaart zetten.

De bezoekersaantallen bij de openluchtfilm van het Filmtheater,  de drukbezochte retro-dansavonden in De  Vorstin, het succes van een voorstelling als Macbethinderaadzaal, de uitbreiding met een extra dag bij het Bosjesfestival , het getuigt van een behoefte aan een lokaal festival  met als uitgangspunten :  kleinschalig, verbindend,  verrassend, gericht op cultureel ontmoeten.

Wij hebben Stichting Rondje35 opgericht om Hilversum een dergelijk evenement te bieden dat voorziet in die behoefte. Als publiek krijg je de ervaring van ondernemers die je welkom heten, van creativiteit waar je blij van wordt, van muziek waar je naar kunt luisteren, van horeca waar je aan deel kunt nemen, al naar gelang de wens en de behoefte. En dit alles geheel gratis. Aangezien het evenement zich op meerdere locaties in de stad afspeelt, is het publiek vrij om rond te lopen en de stad Hilversum eens op een andere manier te bekijken en te ervaren.

Stichting Rondje35 wordt op dit moment getrokken door 3 bestuursleden, te weten:Jan Kastje, Gwen de Visser en Victor Bos. Zij worden daarbij ondersteund en van adviezen voorzien door de deelnemende ondernemers, van mensen uit het vak en vrienden en vriendinnen.
 
Jan is al jaren fractievoorzitter in Hilversum en is het stabiele anker van de Stichting. Gwen is met haar theaterervaring de creatieve, energieke motor en Victor is door de wol geverfd als het gaat om centen vergaren en uitgeven. Zij worden intussen bijgestaan door Maya Schepers, Jos van Drogen en Eveline Dorland.